Babička aneb Jak to bylo doopravdy
Babička aneb Jak to bylo doopravdy
| 18 November 2010 (USA)
Babička aneb Jak to bylo doopravdy Trailers

Božena Němcová společně s vydavatelem píší román „Babička“. Důvod je více než zřejmý – Němcová se nachází ve finanční tísni a vydavatel cítí příležitost, jak na národním obrození vydělat. Ve filmu se Němcová vrací do svého dětství (druhá linie) a odhaluje divákovi skutečnou pravdu. Na Staré Bělidlo přijíždí po 20. letech babička. Není to ale Marie Novotná, nýbrž její soused Mareš. Díky své povaze si postupně získává přízeň rodiny Proškovic i samotné kněžny Zaháňské. Vydavateli se však tento příběh podaný B.Němcovou nelíbí a provádí nekompromisní korekci celého díla. Nakonec přepíše celou knihu sám. Proto se originální rukopis do dnešních dnů nedochoval. Situace ještě graduje příjezdem opravdové babičky a dochází k nečekanému odhalení. Celá rodina řeší velké dilema...

Reviews
TrueHello Fun premise, good actors, bad writing. This film seemed to have potential at the beginning but it quickly devolves into a trite action film. Ultimately it's very boring.
StyleSk8r At first rather annoying in its heavy emphasis on reenactments, this movie ultimately proves fascinating, simply because the complicated, highly dramatic tale it tells still almost defies belief.
SanEat A film with more than the usual spoiler issues. Talking about it in any detail feels akin to handing you a gift-wrapped present and saying, "I hope you like it -- It's a thriller about a diabolical secret experiment."
Hattie I didn’t really have many expectations going into the movie (good or bad), but I actually really enjoyed it. I really liked the characters and the banter between them.